בשבועות האחרונים כולנו עדים לעומסים כבדים בנתב"ג, בין אם אנחנו חווים זאת על בשרנו בדרך לחופשה, או מסתפקים בתמונות שרצות ברשתות החברתיות. חזרת הישראלים לטוס, והכמויות האדירות שהן כנראה תוצאה של שנתיים ללא טיסות, החזירו לחיים, שהחלה לפני משבר הקורונה וכעת מרימה את ראשה מחדש. אנחנו מדברים על כרטיסי האשראי הייעודיים לטיסות, אשר מונפקים בזה אחר זה על ידי חברות האשראי והבנקים בישראל.
לאחרונה הודיע הבנק הבינלאומי כי בקרוב ינפיק כרטיס חדש, בשם ביונד (השם זהה לתוכנית ההטבות החדשה של הבנק). זה יהיה כרטיס אשראי לטיסות הרביעי בארץ, אחרי סקיימקס (של חברת מקס), פלייקארד (מועדון הלקוחות של אל-על, יש כרטיסים של כאל, דיינרס ואמריקן אקספרס) ומיילס אנד מור (מועדון הלקוחות של סטאר אליינס, מופעל על ידי כאל).
רוצים לדעת איזה כרטיס הכי משתלם? אנחנו כאן כדי לעזור לכם להבין, לאיזה מועדון תעופה כדאי לכם להצטרף.
מה אפשר לעשות עם הנקודות?
ראשית, חשוב לציין כי כל הכרטיסים כוללים, מלבד נקודות להזמנת טיסות, גם תוכנית הטבות מקיפה, כמו כל כרטיס אשראי אחר. כעת, בואו נצלול לעומקן של הנקודות עצמן.
- סקיימקס – אפשר להזמין טיסות בכל חברות התעופה, ללא הגבלה, כולל לואוקוסט. כמו כן, הנקודות תקפות להזמנת מלונות, ובניגוד לחברות האחרות – ניתן לשלם איתן מיסי נמל.
- פלייקארד – אפשר להזמין טיסות של אל-על, וגם מלונות. הכרטיסים גם מעניקים הטבות לחופשות (השכרת רכב ומסעדות בחו"ל וכו'), בהתאם למעמד החברים במועדון.
- מיילס אנד מור – הנקודות הן מיילים, אשר תקפים בכל החברות של סטאר אליינס, כולל לופטהנזה ויונייטד. הכרטיס גם מעניק שלל הטבות לחופשה, אך לא ניתן להזמין מלונות בנקודות.
- ביונד – אפשר להזמין טיסות עם מגוון רחב של חברות, כולל לואוקוסט. כמו כן, ניתן לשלם בנקודות על מלונות וחבילות של חופשות.
אילו חברות תעופה משתתפות?
- סקיימקס – כאמור, זהו כרטיס אשראי לטיסות היחיד שמאפשר תשלום בכל החברות.
- פלייקארד – חברות שמקיימות בריתות עם אל-על.
- מיילס אנד מור – רק סטאר אליינס.
- ביונד – מספר בריתות, כלומר חברות רבות: סטאר אליינס, מיילס אנד מור, טורקיש איירליינס ועוד.
כמה נקודות צוברים?
- סקיימקס – כל ההוצאות בכרטיס הופכות לנקודות, ביחס של 1 נקודה לכל 160 שקלים. בהמרה, כל נקודה שווה שקל אחד.
- פלייקארד – כדי לצבור נקודה, צריך להוציא 190-250 שקלים, בהתאם למעמד במועדון. אין שווי קבוע לנקודה.
- מיילס אנד מור – כל 29 שקלים שווים מייל, אבל השווי של מיילים לא קבוע.
- ביונד – טווח הצבירה רחב: נקודה שווה 160-260 שקלים. בהמרה, כל נקודה שווה שקל.
מהו תוקף הנקודות?
- סקיימקס – 36 חודשים.
- פלייקארד – 36 חודשים.
- מיילס אנד מור – אין תוקף (כל עוד מבצעים עסקה בחודש).
- ביונד – 12 חודשים.